Lekka i smaczna sałatka z warzyw liściastych i szparagów bez dodatku sosu, soli i majonezu. Zobacz jak łatwo i szybko możesz ją przygotować!

Do przyrządzenia tego dania potrzebujesz:

  • 1 botwinkę,
  • 2 garści świeżego szpinaku,
  • odrobinę kapusty pekińskiej,
  • garść szparagów,
  • 2 pomidory,
  • 1 cebulę,
  • świeże zioła
  • odrobinę pieprzu.

Sposób przygotowania:

Zacznij od zblanszowania warzyw liściastych (botwinki, szpinaku oraz kapusty pekińskiej). Następnie pokrój szparagi i ugotuj je w garnku na małym ogniu. W międzyczasie pokrój pomidora w drobną kostkę i posiekaj cebulę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i dopraw pieprzem oraz ulubionymi, świeżymi ziołami. Smacznego!

Zobacz także: Świeży szpinak z jogurtem