Smaczne, gotowane mięso wołowe to idealny pomysł na obiad podczas stosowania diety norweskiej. Zobacz jak łatwo przyrządzić mięso wołowe w wywarze z warzyw.

Do przygotowania tego dania potrzebujesz:

  • 250 g mięsa wołowego,
  • 1 marchew,
  • 1 pietruszę,
  • pół selera,
  • pół cebuli,
  • 2 liście laurowe,
  • kilka ziaren ziela angielskiego,
  • pieprz,
  • litr wody.

Sposób przygotowania

Mięso pokrój w kostkę. Następnie zagotuj wodę i dodaj do niej obraną marchewkę, seler, cebulę oraz umytą pietruszkę. Wywar z warzyw dopraw pieprzem, zielem angielski i liściem laurowym.  Po chwili dodaj do niego pokrojone mięso wołowe. Całość gotuj przez około 40-50 minut. Smacznego!

Zobacz także: Grillowane kotlety z kurczaka